De Albanese finale voor het Eurovisiesongfestival 2018 zal op zaterdag 23 december 2017 worden gehouden. Daarmee zal – naar alle waarschijnlijk – de eerste nationale finale dan zijn apotheose kennen. 

Op donderdag 21 december en donderdag 22 december zullen er twee halve finales worden gehouden met een nog onbekend aantal kandidaten. Een al even onbekend aantal zal mogen aantreden in de finale van Festivali i Këngës 56 op zaterdag 23 december, één avond dus voor kerstavond.

Tussen 2 en 10 november accepteert RTSH, de Albanese openbare omroep, liedjes voor de competitie. Deze moeten nog op de ‘old fashioned way’ worden binnengebracht op de kantoren van de omroep in Tirana. Later maakte de omroep bekend wie de circa twintig kandidaten zijn.

Albanië haalde dit jaar de finale niet. Lindita won de finale van het 55ste Festivali i Këngës eind december 2016. Ze strandde in de halve finales met “World”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.