Componisten Portugal kennen hun halve finale.

De Portugese omroep RTP hield gisteren een loting in Lissabon om te bepalen in welke halve finales de componisten zullen aantreden met hun inzending. In Portugal is het al jaar en dag traditie dat de omroep geen inzendingen kiest, maar componisten

De loting leverde volgende indeling op:

Eerste halve finale (18 februari 2018): Benjamim, Diogo Clemente, Fernando Tordo, Jorge Palma, José Cid, JP Simões, Júlio Resende, Mallu Magalhães, Francisca Cortesão, Nuno Rafael, Paulo Praça, Janeiro, Rita Dias

Tweede halve finale (25 februari 2018): Aline Frazão, Armando Teixeira, Bruno Cardoso, Capicua, Daniela Onís, Diogo Piçarra, Francisco Rebelo, Isaura, João Afonso, Miguel Ângelo, Paulo Flores, Peter Serrado, Tito Paris

De draw kan je hier herbekijken.

Per halve finale gaan er zeven door naar de finale van Festival da Canção 2018. De kijkers en een jury bepalen wie er Portugal mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2018 in de Atlice Arena in Lissabon. Portugal mag meteen aantreden in de finale van de competitie.

Eén van deze zesentwintig artiesten zal op zondag 4 maart 2018 in Guimarães als de opvolger van Salvador Sobral worden gekroond. Hij won in Kiev het Eurovisiesongfestival 2017 met “Amar Pelos Dois” en zorgde voor de eerste winst van het land, dat voor het eerst meedeed in 1964.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.