ERT organiseert Griekse finale eind februari 2018.

Ook de Grieken gaan in 2018 een nationale finale houden met meerdere artiesten. Gisteren was het de laatste dag dat platenmaatschappijen en artiesten hun nummers binnen konden brengen bij de openbare omroep.

Zoals vaak in Griekenland lanceert de pers er talloze geruchten. Zo circuleerde er enkele weken geleden een documentje online waarin artiesten en platenmaatschappijen werden opgeroepen om nummers in te zenden voor een finale. Ondertussen heeft ERT dat gerucht weten te bevestigen aan verscheidene media. Er zouden zestien nummers zijn binnengekomen. De omroep bekijkt nu welke kandidaten mogen meedoen aan de nationale finale.

Die komt er naar alle waarschijnlijkheid eind februari en zal in eigen beheer worden georganiseerd. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2012, toen ERT een nationale finale in een winkelcentrum organiseerde. In 2013, 2014 en 2015 organiseerde MADtv in opdracht van drie verschillende omroepen: ERT, DT en NERIT. In 2016 volgde er een interne selectie en een eerste niet-kwalificatie.

Dit jaar stuurde Griekenland de jonge zangeres Demy naar Kiev. Met het nummer “This Is Love” eindigde ze negentiende in de finale. Tien jaar geleden was Griekenland dé grootmacht op het festival met acht plaatsen in de top 10 op rij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.