HaKokhav HaBa L’Eurovizion start op 30 oktober. [UPDATE]

De eerste voorronde van het Eurovisiesongfestival 2018 zal op maandag 30 oktober worden uitgezonden. Dan start Israël met de vierde reeks van HaKokhav HaBa L’Eurovizion.

Commerciële omroep Arutz Shtaim (Tweede Kanaal) is aan zijn laatste uitzenddagen bezig. Vanaf woensdag 1 november zal het kanaal worden ontbonden in twee nieuwe zenders. Op één van die zenders zal HaKokhav HaBa L’Eurovizion (beter bekend als Rising Star) te zien zijn. De competitie start echter al op 30 oktober en 31 oktober, dan nog op Arutz Shtaim. Nadien (vanaf 8 november) zal de show elke woensdag te zien zijn op Keshet 12.

[UPDATE 24/10] De Israëlische omroep heeft de startshow naar zondag 29 oktober verplaatst, met een vervolgshow op 31 oktober. Hoe de rest van het uitzendschema eruit ziet is onbekend.

HaKokhav HaBa begon in 2013. Het Israëlische format, waar een grote muur en interactiviteit een grote rol spelen, was nadien in vijftien landen te zien. In 2015 werd het de Israëlische voorronde voor het Eurovisiesongfestival. In 2017 leverde het Imri Ziv af, die de finale haalde met “I Feel Alive”.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.