Hongaarse finale op 24 februari 2018.

Geen veranderingen in Hongarije bij de achtste editie van A Dal. Drie voorrondes, twee halve finales en een finale zullen bepalen wie er zich in het rijtje van Compact Disco, ByeAlex, András Kállay-Saunders, Boggie, Freddie en Joci Pápai mag voegen.

De eerste drie voorrondes zullen plaatsvinden op 20 januari27 januari en 3 februari. Per voorronde doen er tien kandidaten mee. De juryledne (en voor een klein deel de kijker via app) bepalen als eerste de vijf kandidaten die door mogen gaan naar de halve finales. Daarna kiest de kijker nog een zesde deelnemer.

Tijdens de twee halve finals op 10 februari en 17 februari worden de achttien halve finalisten onderverdeeld in twee shows met negen kandidaten. Hetzelfde systeem als in de voorrondes zal worden gehanteerd: drie songs worden eerst gekozen door de jury en via de app. De kijkers kiezen de vierde finalist. Op zaterdag 24 februari 2018 staan de acht finalisten in de finale. Daar kiest de jury vier superfinalisten en dan bepaald de kijker zelf wie er naar Lissabon gaat.

Hongarije haalde dit jaar voor de derde keer in vijf jaar de top 10. Joci Pápai. Hij vertegenwoordigde zijn land met het nummer “Origo” en haalde daarmee een achtste plaats binnen en 200 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.