Israël (IPBC) doe mee in Lissabon, Rising Star selectiemethode.

De nieuwbakken openbare omroep van Israël, IPBC, bevestigde vandaag aan onze site dat het in 2018 zal meedoen aan het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Ze gaan op het elan van IBA verder en geven de preselectie uit handen van een andere zender.

In mei ontstond er nog heibel in de televisiewereld nadat IBA plots moest stoppen met uitzenden. De voormalige omroep moest inderdaad sluiten, maar de beslissing werd in enkele dagen genomen. Het festival van Kiev was de allerlaatste uitzending van de omroep. De opvolgende omroep IPBC zal naar verwachting eind dit jaar lid van de EBU worden. Te laat voor Lissabon in principe, maar de EBU maakt een uitzondering.

Een selectiemethode is er ook al. HaKokhav HaBa L’Eurovizion (Rising Star). Sinds 2015 mag de commerciële omroep Arutz Shtaim die organiseren. Die omroep stopt echter met uitzenden op 1 november omdat de twee zendgemachtigden op de zender elk een apart kanaal starten. Keshet, die de preselectie sinds 2015 mag houden, neemt het programma mee naar zijn nieuw kanaal.

De jury van HaKokhav HaBa L’Eurovizion blijft ongewijzigd: Harel Skaat (2010), Karen Peles, Static, Ben-El-Tavori en Assaf Amdursky. Die kozen dit jaar mee, samen met het publiek, dat Imri naar Kiev mocht. Hij deed dat met “I Feel Alive”. Daar opende hij de finale mee en werd hij uiteindelijk 23ste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.