Het Junior Eurovisiesongfestival van 2017 zal pas binnen een dikke maand gehouden, maar vanavond kondigde de EBU al de locatie aan van het Junior Eurovisiesongfestival 2018: het Wit-Russische Minsk.

Omroep BTRC organiseerde het Junior Eurovisiesongfestival ook al in 2010, toen nog met Belgische kanidaat, en zal volgend jaar het festival voor de tweede keer verwelkomen in zijn hoofdstad. Sinds enkele jaren kreeg het winnende land de keuze om het festival te organiseren, maar dat privilege gooit men nu overboord. “We willen de organiserende landen meer tijd geven en het voorstel van BTRC was bij grote voorsprong het beste” zegt Jon Ola Sand, hoofd van de Live Events van de EBU. Het moet de landen meer kansen geven, evenals de toekomst van het Junior Eurovisiesongfestival. De editie in Minsk volgend jaar zal de zestiende zijn.

Een arena is er nog niet gekozen. In 2010 ging het festival door in de pas gebouwde Minsk Arena. Het festival is de laatste jaren wel gedownscaled naar kleine zalen en mogelijks is de arena met 15.000 zitplaatsen te groot. Dit jaar gaat het festival op 26 november door in Tbilisi.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.