Litouwen gaat ook verder met Eurovizijos in 2018.

De Litouwse openbare omroep zal ook in 2018 een nationale selectie organiseren. Dat werd al langer gezegd door de omroepbaas van LRT, maar vandaag publiceerden ze het reglement voor Eurovizijos 2018.

Zowel artiesten als componisten mogen een nummer sturen naar de omroep en dat tot 1 december van dit jaar. Enkel artiesten uit Litouwen mogen deelnemen. Voor schrijvers van nummers maakt nationaliteit niet uit. Verder wijzigen de organisatoren niets aan het concept dat ook dit jaar werd gebruikt. Na afloop van de competitie zal er ook weer een concert worden georganiseerd om de kosten op het festival te drukken.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de finale van de competitie weer buiten de studio’s van LRT worden gehouden. De omroep hoopt ook om de halve finales in andere steden te houden, om zo heel het land te laten genieten van de competitie. Het festival is razend populair in de Baltische staat.

Dit jaar eindigde Litouwen op een zeventiende en voorlaatste plaats met “Rain of Revolution”, gebracht door Fusedmarc. De groep won midden maart de nationale finale in een uitverkochte Švyturys Arena in Klaipėda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.