Malta kent zijn zestien finalisten.

De Maltese openbare omroep PBS heeft de lijst van zestien finalisten vrijgegeven die in februari mogen meedoen aan de finale van Malta Eurovision Song Contest 2018. Ruim de helft deed al eens eerder mee in de preselecties.

De nationale selectie is razend populair op het eiland van 450.000 inwoners. Toch besloot de omroep om de voorrondes in te perken naar ÊÊn uitzendavond. De kijker krijgt wel volledig zeggenschap, wat vroeger helemaal niet het geval was. Toen had de televoting slechts een stemaandeel van nog geen 15 %.

Finalisten Malta Eurovision Song Contest 2018
AIDAN – Dai Laga
Avenue Sky – We Can Run
Brooke Borg – Heart of Gold
Christabelle Borg – Taboo
Danica Muscat – One Step at a Time
Deborah C – Turn It Up
Dwett – Breaking Point
Eleanor Cassar – Back to Life
Jasmine Abela – Supernovas
Lawrence Gray – Love Renegade
Matthew Anthony – Call 2morrow
Miriana Conte – Rocket
Petra – Evolution
Rhiannon Micallef – Beyond Blue Horizons
Richard & Joe Micallef – Song for Dad
Tiziana Calleja – First Time

Richard Micallef van de groep Firefly (2014) doet wederom een poging om het land te vertegenwoordigen, deze keer met zijn broer. Het nummer “Turn It Up” van Deborah C werd dan weer volledig geschreven door het team dat “I Stand” schreef, de Tsjechische inzending van vorig jaar. De finale zal in februari plaatsvinden. Dan kennen we dus de opvolger van Claudia Faniello, die dit jaar de finale niet haalde met “Breathlessly”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.