Voormalig Songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw, ex-kandidate Zoë Straub en radio-dj Dave Berry gaan de jury vormen voor de San Marinese selectie. Dat staat te lezen op de site van 1 in 360 Ltd, de organisator van de competitie.

Afgelopen dinsdag raakte het nieuwe bekend dat San Marino voor de allereerste keer voorrondes gaat houden. Dit jaar geeft SMRTV, de openbare omroep van het land, de selectie uit handen aan het Londense bedrijf 1 in 360 Ltd. Die organiseren een online competitie, waar de inzet een platencontract én het recht om San Marino te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2018 is.

De organisatie heeft op zijn site de namen van de jury gezt. Måns Zelmerlöw, de Zweedse winnaar uit 2015, is één van de juryleden. Hij woont tegenwoordig in London, waar de opnames en de liveshows van de competitie worden gehouden. Daarnaast worden ook Zoë Straub (Oostenrijk 2016) en Dave Berry, een radio-dj uit Londen, ingezet voor de selectie.

De jury heeft een groot aandeel in de wedstrijd. Ze reviewen alle inzendingen die 100 likes halen of 5 euro storten op de rekening van het bedrijf. Uiteindelijk zullen er tot tien kandidaten de liveshows halen op het internet. De finale is medio februari. De competitie zoekt waarschijnlijk enkel de artiest. Het nummer zou in een latere fase gekozen worden of op voorhand worden geschreven voor de winnaar.

San Marino zocht extern hulp na de laatste plaats van Valentina Monetta en Jimmie Wilson dit jaar in Kiev. Ze haalden welgeteld één punt binnen met “Spirit Of The Night”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

🇵🇹 Lissabon 2018

Tags