Montengro gaat ook voor nationale finale (op 17 februari).

Montenegro gaat ook een nationale selectie organiseren voor het Eurovisiesongfestival 2018 en brengt Montevizija terug op televisie. De laatste keer dat RTCG een open selectie organiseerde was in 2008.

RTCG organiseerde tussen 2005 en 2008 vier edities van Montevizija. In 2005 mocht No Name voor Serviรซ en Montenegro naar Kiev met “Zauvijek Moja”. Ook in 2007 en 2008 stond het land met een artiest van Montevizija op het podium, maar bereikt hij (het was telkens een man) de finale niet.

Op 1 november opent de omroep de inschrijvingen. Een jury zal vijf inzendingen kiezen voor de nationale finale die op zaterdag 17 februari 2018 zal worden gehouden. De Montenegrijnse kijker zal volledig zelfstandig mogen kiezen wie er naar Lissabon mocht.

Dit jaar deed Slavko Kaleziฤ‡ mee voor Montenegro met “Space”. De extravagante zanger doet op dit moment mee aan de Britse X Factor en is nog steeds in de running.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.