Oekraïne kiest inzending 2018 op 24 februari.

De Oekraïense omroep STB en UA:PBC hebben meer details vrijgegeven over de nationale selectie van 2018. Er komen twee halve finales en de apotheose met de finale op zaterdag 24 februari. Het is opnieuw commerciële omroep STB die alles zal organiseren (en betalen).

In tegenstelling tot vorige editie is er een halve finale minder. Er worden nu twee halve finales gehouden op 10 en 17 februari 2018. Er zullen tussen de veertien en twintig acts gekozen worden voor die halve finales via castings in het hele land. Diegene die zich kunnen kwalificeren voor de finale, zullen op zaterdag 24 februari 2018 strijden voor het ticket naar Lissabon.

De commerciële omroep STB sloot met de openbare omroep UA:PBC (toen nog NTU) eind 2015 een contract af waarin ze drie jaar lang de voorronde mochten organiseren, maar ook betalen. Daarmee is dit mogelijks de laatste editie van de selectie bij STB, want er lopen nog geen onderhandelingen voor na 2018. De shows zorgden zowel in 2016 als 2017 voor heel wat controversie, waar ook politieke standpunten niet worden vermeden.

Dit jaar organiseerde Oekraïne het Eurovisiesongfestival in Kiev. Het gastland vaardigde O.Torvald af met “Time”. De rockers eindigden op-één-na voorlaatste in de finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.