Selecţia Naţională 2018 gaat de Zweedse toer op. TVR, de openbare omroep van Roemenië, zal vijf halve finales en een finale organiseren in zes verschillende Roemeense steden. Het raad van bestuur keurde vandaag in Boekarest de plannen goed. 

Eurovision uneşte România!” oftewel “Eurovisie verenigt Roemenië!”. Met die slogan gaan de nationale voorrondes volgend jaar het land rond. In november zullen de inschrijvingen openen en in december verschijnen de kandidaten voor een jury. De competitie zelf zal in januari en februari worden gehouden doorheen het hele land.

We willen de shows dichter bij de kijker brengen in alle hoeken van het land. Het zal slecht één van de talrijke evenementen worden die we gaan organiseren” aldus Doina Gradea, ad-interim generaal directeur van de omroep. Een jaar geleden zat TVR nog in grote problemen door financiële problemen en werd het zelfs gediskwalificeerd van het Eurovisiesongfestival 2016 wegens een miljoenenschuld bij de EBU.

Met de Roemeense tournee adapteert TVR het model dat SVT sinds 2002 hanteert, met voorrondes in heel het land. Ook in Noorwegen werd het enkele jaren gebruikt. In 2017 hield TVR enkel een halve finale en een finale, waar Ilinca en Alex Florea als winnaars uitkwamen met “Yodel It!”. In Kiev eindigden ze zevende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.