De Servische omroep kondigde vandaag de terugkeer van Beovizija aan. Eerder liet RTS weten dat er een interne keuze zou komen, maar die komt nu op die beslissing terug.

Olivera Kovačević, maakte vandaag het nieuws bekend: “Tot 20 oktober zijn de inschrijvingen nog open. Als we meer dan dertig inzendingen ontvangen, zal een profesionele jury ze herleiden naar tien. In februari zullen deze tien het dan opnemen in de finale van Beovizija. De kijkers en jury mogen onze volgende kandidaat kiezen.”

Beovizija werd in het verleden drie keer gebruikt als voorronde. In 2007 won Marija Šerifović de competitie en vervolgens ook het Eurovisiesongfestival met “Molitva”. Een jaar later eindigde Jelena Tomašević met “Oro” zesde in Belgrado. De kandidaten van 2009, Marko Kon en Milan Nikolić, haalden dan weer nipt niet de finale.

In 2013 werd er een afgeleide gehouden, Beosong. Ook zonder succes, want Moje 3 bleef ook in de halve finales steken. Dit jaar stuurde RTS intern Tijana Bogićević naar Kiev met “In Too Deep”. Ook zij haalde de finales niet en eindigde ondankbaar elfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Category

🇵🇹 Lissabon 2018

Tags