San Marino doet beroep op internet voor kandidaat 2018.

San Marino doet ook mee aan het Eurovisiesongfestival in 2018. De San Marinese omroep SMRTV geeft de selectie volledig uit handen aan het nieuwe Britse internetbedrijf 1in360 en heeft daarmee voor de allereerste keer in zijn geschiedenis een open selectie.

Vlak na het Eurovisiesongfestival 2017 riep de San Marinese delegatie dat er geen plaats meer was voor microstaten. Het land van 33.000 inwoners zal daarom voor volgend jaar een kandidaat zoeken via het internet. Bedrijf 1in360 lanceerde vandaag een spot. Die geeft de winnaar een platencontract en een “rechtstreeks ticket naar de halve finales van het Eurovisiesongfestival 2018”.

Tot 30 november kan je een inzending uploaden via de website 1in360.com. Via likes moet je nadien een community opbouwen. De kandidaten met de hoogste likes (die ook gekocht kunnen worden) geraken in de derde en laatste fase: de liveshows op het internet. Daarin zal worden bepaald wie de beste kandidaat is en een platencontract en het San Marinese ticket naar Lissabon wint. Vanaf 1 november worden de namen van de kandidaten die San Marino willen vertegenwoordigen openbaar gemaakt op volgorde van inschrijving.

San Marino deed voor het eerst mee in 2008. Het haalde slechts ÊÊn keer de finale, met Valetina Monetta in 2014. Diezelfde zangeres deed ook mee in 2012, 2013 Ên 2017. De laatste keer ging ze in duet met Jimmie Wilson. Ze eindigden laatste in de tweede halve finale. Volgend jaar geen Monetta dus, tenzij ze zich inschrijft voor de internetcompetitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.