Vanavond extreem korte tweede auditieronde in Israël

Vanavond gaat de tweede auditie van HaKokhav HaBa (Rising Star) al verder. Vanaf nu zal de competitie wekelijks op dinsdag te zien zijn. Het zal echter een korte aflevering worden.

Vanavond zal een historische avond worden in de televisiegeschiedenis van Israël. Na bijna 25 jaar stopt het allereerste commerciële televisiekanaal van het land, Arutz Shtaim, met uitzenden. De twee huidige omroepen gaan apart verder. Vanavond zal er een grote thema-avond worden gehouden rond het afscheid en duurt de aflevering slechts 25 minuten.

In de show doet een artiest auditie achter een videomuur. Via stemmen van het publiek kan hij of zij een bepaald percentage behalen. Gaat dat percentage boven zeventig procent, dan gaat de muur omhoog en is de artiest een ‘Rising Star’. Harel Skaat (2010), Karen Peles, Static, Ben-El-Tavori en Assaf Amdursky kunnen elk als jurylid tien procent extra geven. De artiesten met zeventig procent of meer gaan door naar de volgende ronde. Wie de kandidaten zijn van vanavond is nog niet bekend.

De presentatie ligt in handen van Rotem Sela en Assi Azar. De uitzendingen is vanavond vanaf 20:10 voor het laatst op Arutz Shtaim. Nadien is de show te volgen via Keshet 12.

Israël eindigde drieëntwintigste in 2017 met “I Feel Alive” van IMRI.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.