Israël start met het vijfde seizoen van HaKokhav HaBa (Rising Star) vanavond. Voor het vijfde jaar op rij zal de winnaar van de competitie, die in januari of februari zal worden gekroond, naar het Eurovisiesongfestival mogen.

Komende woensdag start de nieuwe zender Reshet 12 met uitzenden. Vanaf dan gaat de uitzendingen verder op deze site. Nu lopen de uitzendingen op Arutz Shtaim op zijn einde, maar zal er toch nog een uitzending van het nieuwe seizoen op de oude zender te zien zijn.

De formule blijft ongewijzigd ten opzichte van vorige jaren: een artiest doet auditie achter een videomuur. Via stemmen van het publiek kan hij of zij een bepaald percentage behalen. Gaat dat percentage boven zeventig procent, dan gaat de muur omhoog en is de artiest een ‘Rising Star’. Harel Skaat (2010), Karen Peles, Static, Ben-El-Tavori en Assaf Amdursky kunnen elk als jurylid tien procent extra geven. De artiesten met zeventig procent of meer gaan door naar de volgende ronde. Wie de kandidaten zijn van vanavond is nog niet bekend.

De uitzendingen is vanavond op Arutz Shtaim. Vanaf woensdag 1 november is de show te volgen via Keshet 12. Alle shows starten om 20:00 onze tijd.

Israël eindigde drieëntwintigste in 2017 met “I Feel Alive” van IMRI.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.