Gisterenavond was er in Israël de seizoensstart van HaKokhav HaBa (Rising Star) en werd het publiek meteen al op een nieuwigheid getrakteerd. Het was meteen ook de allereerste voorronde die werd gehouden voor het Eurovisiesongfestival 2018. 

Rotem Sela en Assi Azar, de twee presentatoren van de competitie, begonnen de uitzending niet in de studio te Tel Aviv, maar wel in Lissabon. Vanuit de Portugese hoofdstad legde men uit dat de winnaar van de competitie naar daar zal trekken voor Israël. De twee kregen in de uitzending nog een belangrijke rol, want zij konden een afgevallen kandidaat toch nog redden van de uitschakeling.  

In totaal konden vijf kandidaten zich plaatsen voor de volgende ronde met volgende percentage: Jonathan Mergui (88%, foto), Netta Barzilai (82%), Jaki Gaforov (76%), Adva Omer (73%) en Mor Karbasi (59%). Die laatste haalde het oorspronkelijk niet, maar werd opgevist door de presentatoren. Tamir Cohen ging met zes procent als enige niet door.

De volgende aflevering van HaKokhav HaBa zal op dinsdag 7 november worden uitgezonden. De audities van aflevering 1 kunnen hier opnieuw herbekeken worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.