De derde kandidaat van het Eurovisiesongfestival 2018 is bekend. De Azerbeidzjanen zullen volgend jaar vertegenwoordigd worden door Aysel Memmedovadir, beter bekend als AISEL.

De aankondiging gebeurde via een ietwat droge aankondiging op de website van İctimai. “De naam van onze kandidaat voor 2018 is aangekondigd” staat er te lezen. “Op 8 november hebben we op een bijeenkomst de naam gekozen: Aysel Memmedovadir”.

De 27-jarige zangeres, die de naam AISEL gebruikt als artiestennaam, is geen grote bekende naam in Azerbeidzjan. Ze is een jazz-zangeres en was een van de performers op Zhara Fest, een groot festival in Bakoe. Ook Monatik (de opener van het afgelopen festival in Kiev) Serebro (Rusland 2007), Ani Lorak (Oekraïne 2008), Dima Bilan (Rusland 2008) en Sergey Lazarev (Rusland 2016) traden er op.

Het nummer zal in een latere fase bekend worden gemaakt en dat kan mogelijks via een open inschrijving. Afgelopen voorjaar eindigde Azerbeidzjan veertiende in Kiev met “Skeletons”.

Join the conversation! 1 Comment

  1. In 2009 stond ze toch al op het Eurovisiesongfestival podium?😁

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

Lissabon 2018

Tags