De Britse finale voor het Eurovisiesongfestival 2018 zal worden gehouden op woensdag 7 februari 2018 in de Brighton Dome. De vaste presentatrice krijgt hulp van een oud-winnaar én oud-presentator.

Voor het eerst in de geschiedenis van het land zal de nationale finale buiten Londen worden gehouden. De Brighton Dome, gelegen in de gelijknamige stad, was in 1974 al eens locatie van het Eurovisiesongfestival en leverde toen de legendarische groep ABBA op winnend laureaat.

Er zullen zes kandidaten met evenveel nummers meedoen aan “Eurovision: You Decide”. Een jury zal samen met de kijkers bepalen wie er naar Lissabon gaat. De nummers zullen in januari worden bekendgemaakt. Voor de show zijn overigens nu al tickets beschikbaar. Ze kosten 30 Britse Pond, ongerekend zo’n 34 euro.

Mel Giedroyc zal voor het derde jaar op rij de finale presenteren, maar krijgt daarbij in 2018 hulp. Måns Zelmerlöw, die het Eurovisiesongfestival in 2015 won met “Heroes” en in 2016 presenteerde naast de zijde van Petra Mede, gaat de show van negentig minuten op BBC Two mee aan elkaar praten.

Dit jaar eindigde Lucie Jones vijftiende in de finale van het Eurovisiesongfestival 2017. Met “Never Give Up On You” haalden de Britten hun beste resultaat in vijf jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.