Liechtenstein is van plan om zijn debuut te maken op het Eurovisiesongfestival 2019. Dat schrijft Liechtensteiner Vaterland, die een interview hadden met Peter Kölbel, programmabaas van de lokale omroep 1FLTV.

De omroep is in gesprek met de European Broadcasting Union om lid te worden van de omroepenorganisatie. Dat is een vereiste om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. Volgens Kölbel zou dat in orde geraken voor de deadline van 2019. “Het zou tevens een mooie viering zijn voor het 300-jarig bestaan van ons land als onafhankelijke staat” voegt hij daaraan toe. Liechtenstein kreeg in 2008 pas zijn eigen openbare omroep. Daarvoor was het land aangewezen op televisiezenders uit Duitsland voor nieuwsgaring.

1FLTV wilde in het verleden al aansluiten bij de EBU, maar kon dat toen telkens nooit betalen. Nu zou er dus geld gevonden zijn volgens Kölbel, maar de krant die het nieuws brengt is sceptisch. “1FLTV verkoopt opnieuw hete lucht” is de titel van het artikel. Peter Kölbel zegt dan ook dat “niets nog helemaal zeker is”.

Volgens “het internet” zou Liechtenstein al in 1976 een poging hebben ondernomen om deel te nemen aan het festival met Biggi Bachman en “Little Cowboy”. Echter is het nummer nergens te vinden en ook de EBU spreekt er niet van in zijn archieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.