Macedonië in extremis toch naar Lissabon: 43 landen in 2018.

De European Broadcasting Union en de Macedonische omroep MKRTV hebben een akkoord bereikt rond het Eurovisiesongfestival 2018. Het land in de Balkan mag dan toch meedoen in Lissabon.

Het was een verhaal van lange adem. Macedonië stond eerst niet, dan weer wel en dan weer niet op de deelnemerslijst van het Eurovisiesongfestival 2018. Vorige week raakte het nieuws bekend dat er overleg was tussen de beide partijen en dat is dus positief uitgedraaid. Daardoor doen er 43 landen mee, een evenaring van het record uit 2008 en 2011.

Dat wil zeggen dat er op 8 en 10 mei twee halve finales zullen worden gehouden met een ongelijk aantal deelnemers. Eén halve finale zal achttien kandidaten hebben, de andere negentien kandidaten.

Op 30 november gaan de tickets in verkoop voor het Eurovisiesongfestival. Meer informatie omtrent de ticketverkoop kan er hier worden gevonden.

De deelnemende landen en bijhorende omroep zijn: Albanië (RTSH), Armenië (AMPTV), Australië (SBS), Azerbeidzjan (ITV), België (VRT), Bulgarije (BNT), Cyprus (CyBC), Denemarken (DR), Duitsland (NDR), Estland (ERR), Finland (YLE), Frankrijk (France 2), Georgië (GBP), Griekenland (ERT), Hongarije (MTVA), Ierland (RTÉ), IJsland (RÚV), Israël (IPBC), Italië (RAI), Kroatië (HRT), Letland (LTV), Litouwen (LRT), Macedonië (MRT) Malta (PBS), Moldavië (TRM), Montenegro (RTCG), Nederland (AVROTROS), Noorwegen (NRK), Oekraïne (NTU) Oostenrijk (ORF), Polen (TVP), Portugal (RTP), Roemenië (TVR), Rusland (C1R), San Marino (SMRTV), Servië (RTS), Slovenië (RTVSLO), Spanje (TVE), Tsjechië (ČT), Verenigd Koninkrijk (BBC), Wit-Rusland (BTRC), Zweden (SVT), Zwitserland (SRG SSR)

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.