Macedonië zal niet deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2018. Met het publiceren van de deelnemerslijst werden de vele geruchten van wel of niet deelnemen definitief en zal MKRTV geen kandidaat afvaardigen naar Lissabon.

Enkele weken bevestigde de Macedonische omroep dat ze het Eurovisiesongfestival 2018 in hun programmaschema hadden opgenomen. Een deelname wilden ze echter niet bevestigen. Midden oktober kwam het nieuws dat de EBU de omroep had afgesloten van het netwerk wegens schulden, terwijl enkele dagen geleden nieuwssite MKD dan weer schreef dat er een akkoord was bereikt. Toch staat Macedonië dus niet op de deelnemerslijst en zelfs uitzending van het festival kan nog in twijfel worden getrokken.

De top van MKRTV zal in het komende jaar trouwens vernieuwen. Er zijn net verkiezingen geweest in het land en daardoor zal de omroep dus ook een nieuw raad van bestuur selecteren. Dat is de normale gang van zaken bij publieke instellingen te Macedonië.

Macedonië deed voor het eerst mee in 1998 en kon nog nooit een plek bij de beste tien halen. De twaalfde plaats van Elena Risteska uit 2006 is tot op heden de beste notering. In 2017 was Macedonië tevens het land dat het langst geen finale had gehaald. Jana Burčeska kon voor het vijfde jaar op rij geen finale halen. Ze eindigde met “Dance Alone” vijftiende in de halve finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

🇵🇹 Lissabon 2018

Tags