Negen kandidaten hebben zich kunnen plaatsen afgelopen zondag en maandag voor de volgende ronde van HaKokhav HaBa L’Eurovizion. Ondertussen heeft één kandidaat zich al wel teruggetrokken uit de competitie.

Bijna iedereen wint bij de audities een plekje in de volgende ronde: Lior Chen (89%), Osher Bachta (83%), Howie Danao (81%), The Yamanz (78%), Bar Grotsky (78%), Keshet Ben Zeev (75%, foto), Amit Moshe Oren (75%), Sama Jabour (74%) en Or Abramov (52%) mogen door. Die laatste had de grens van 70 % niet gehaald, maar kreeg een wildcard van de presentatoren. Enkel Lidor Ovadia en Roey Evgi haalden het niet.

De neef van Izhar Cohen, die in 1978 het Eurovisiesongfestival won voor Israël kon zich kwalificeren voor de volgende ronde. Keshet Ben Zeev haalde 75 % en is zodoende door naar de volgende fase. Ondertussen raakte ook bekend dat Liat Banai, die zich vorige week kon plaatsen, zich heeft teruggetrokken uit de competitie.

De volgende uitzendingen zijn (normaal gezien) terug op zondag en maandag. De audities kan je hier opnieuw terugbekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.