Officieel: 42 landen op Eurovisiesongfestival 2018.

Er doen 42 landen mee aan het Eurovisiesongfestival 2018. Op 21 oktober kwam de Portugese omroep RTP aan dat er 43 landen zouden meedoen, maar dat nummer is door het vertrek van Macedoniƫ naar beneden bijgesteld.

DeĀ deelnemende landen en bijhorende omroep zijn: AlbaniĆ« (RTSH), ArmeniĆ« (AMPTV), AustraliĆ« (SBS), Azerbeidzjan (ITV), BelgiĆ« (VRT), Bulgarije (BNT), Cyprus (CyBC), Denemarken (DR), Duitsland (NDR), Estland (ERR), Finland (YLE), Frankrijk (France 2), GeorgiĆ« (GBP), Griekenland (ERT), Hongarije (MTVA), Ierland (RTƉ), IJsland (RƚV), IsraĆ«l (IPBC), ItaliĆ« (RAI), KroatiĆ« (HRT), Letland (LTV), Litouwen (LRT), Malta (PBS), MoldaviĆ« (TRM), Montenegro (RTCG), Nederland (AVROTROS), Noorwegen (NRK), OekraĆÆne (NTU) Oostenrijk (ORF), Polen (TVP), Portugal (RTP), RoemeniĆ« (TVR), Rusland (C1R), San Marino (SMRTV), ServiĆ« (RTS), SloveniĆ« (RTVSLO), Spanje (TVE), TsjechiĆ« (ČT), Verenigd Koninkrijk (BBC), Wit-Rusland (BTRC), Zweden (SVT), Zwitserland (SRG SSR)

MacedoniĆ« (MKRTV) moet noodgedwongen een jaar thuisblijven. Rusland keert terug na een jaar gedwongen afwezigheid en in IsraĆ«l zal het de eerste editie worden van nieuwbakken omroep IPBC.Ā De omroepen uit Andorra (RTVA), BosniĆ« en Herzegovina (BHRT), Luxemburg (RTL), Marokko (SNRT), Monaco (TMC), Slowakije (RTVS) en Turkije (TRT) sturen wederom geen kandidaat.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.