Er doen 42 landen mee aan het Eurovisiesongfestival 2018. Op 21 oktober kwam de Portugese omroep RTP aan dat er 43 landen zouden meedoen, maar dat nummer is door het vertrek van Macedonië naar beneden bijgesteld.

De deelnemende landen en bijhorende omroep zijn: Albanië (RTSH), Armenië (AMPTV), Australië (SBS), Azerbeidzjan (ITV), België (VRT), Bulgarije (BNT), Cyprus (CyBC), Denemarken (DR), Duitsland (NDR), Estland (ERR), Finland (YLE), Frankrijk (France 2), Georgië (GBP), Griekenland (ERT), Hongarije (MTVA), Ierland (RTÉ), IJsland (RÚV), Israël (IPBC), Italië (RAI), Kroatië (HRT), Letland (LTV), Litouwen (LRT), Malta (PBS), Moldavië (TRM), Montenegro (RTCG), Nederland (AVROTROS), Noorwegen (NRK), Oekraïne (NTU) Oostenrijk (ORF), Polen (TVP), Portugal (RTP), Roemenië (TVR), Rusland (C1R), San Marino (SMRTV), Servië (RTS), Slovenië (RTVSLO), Spanje (TVE), Tsjechië (ČT), Verenigd Koninkrijk (BBC), Wit-Rusland (BTRC), Zweden (SVT), Zwitserland (SRG SSR)

Macedonië (MKRTV) moet noodgedwongen een jaar thuisblijven. Rusland keert terug na een jaar gedwongen afwezigheid en in Israël zal het de eerste editie worden van nieuwbakken omroep IPBC. De omroepen uit Andorra (RTVA), Bosnië en Herzegovina (BHRT), Luxemburg (RTL), Marokko (SNRT), Monaco (TMC), Slowakije (RTVS) en Turkije (TRT) sturen wederom geen kandidaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

🇵🇹 Lissabon 2018

Tags