Vanavond lekte de organisatie van het Junior Eurovisiesongfestival 2017 per ongeluk de naam van de Ierse kandidaat. Daarmee zijn alle zestien kandidaten voor de vijftiende editie bekend. Die is komende zondag in de Georgische hoofdstad.

Op 26 november zullen zestien landen aantreden op het vijftiende Junior Eurovisiesongfestival. Vanuit het Olympisch Paleis in Tbilisi (Georgië) zullen een paar duizend mensen de show bijwonen, net zoals enkele miljoenen kijkers in Europa en Australië. Normaal moest de Ierse kandidaat pas om 19 november bekend worden gemaakt, maar de EBU publiceerde vandaag de tracklist van het officiële album, waardoor ook de naam van de Ierse kandidaat bekend werd.

België vaardigt geen kandidaat af. Nederland stuurt de boyband Fource (foto) naar Tbilisi. ze wonnen midden september het AVROTROS Junior Songfestival en voor hen werd er het nummer “Love Me” geschreven.

Op volgorde van bekendmaking (lied) zijn dit de zestien landen:

Rusland: Polina Bogusevich – Wings (3 juli)

Oekraïne: Anastasiya Baginska – Don’t Stop (25 augustus)

Wit-Rusland: Helena Meraai – I Am The One (25 augustus)

Malta: Gianluca Cilia – Dawra Tond (29 september)

Portugal: Mariana Venâncio – Youtuber (29 september)

Servië: Irina Brodić & Jana Paunović – Ceo svet je naš (30 september)

Polen: Alicja Rega – Mój Dom (1 oktober)

Italië: Maria Iside Fiore – Scelgo (4 oktober)

Cyprus: Nicole Nicolaou – I Wanna Be A Star (6 oktober)

Nederland: Force – Love Me (6 oktober)

Australië: Isabella Clarke – Speak Up (7 oktober)

Macedonië: Mina Blažev – Dancing Through Life (8 oktober)

Albanië: Ana Kodra – Mos Ma Prekni Pemën (14 oktober)

Georgië: Grigol Kipshidze – Voice Of The Heart (20 oktober)

Armenië: Misha – Boomerang (23 oktober)

Ierland: Muireann McDonnell – Suile Glasa (10 november)

De inzendingen worden alsmaar minder door de jongeren zelf geschreven. Zo schreef Constantinos Christoforou (2005) de inzending van Cyprus. Vroeger was het een verplichting dat de artiest ook zijn nummer zelf schreef, maar die regel viel na 2005 weg. Dat was ook de reden dat onder andere Denemarken en Noorwegen uit de competitie vertrokken.

België stuurt al sinds 2013 geen kandidaat meer naar het jongerenfestival van de EBU. De VRT geeft als argument dat de focus te hard op de competitie en het winnen ligt. In ons land kan het festival wel bekeken worden via de Nederlandse televisie, op zondag 26 november om 16 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.