Rusland (C1R) terug op Eurovisiesongfestival in 2018.

Gisteren werd de deelnemerslijst van het Eurovisiesongfestival 2018 officieel naar buiten gebracht. Eén van de 42 deelnemende landen is Rusland. Daarmee maakt het grootste land ter wereld zijn comeback na een jaar afwezigheid.

U weet het vast nog van afgelopen najaar. Rusland stuurde Julia Samoylova naar Kiev met “Flame Is Burning”, maar Kiev stak daar een stokje voor. De zangeres was illegaal op de Krim geweest, kreeg een verbod om het land in te reizen en na veel dreigende woorden trok Moskou en Channel One zich terug. De EBU dreigde nadien met sancties voor zowel Rusland als Oekraïne, maar beide partijen kregen geen wering van het festival opgelegd.

Normaal was het in 2018 de beurt aan Rossijskoe TeleRadio (RTR) om de Russische kandidaat te verzorgen, maar er is overeengekomen dat Perviy Kanal (C1R) opnieuw een kandidaat mag afvaardigen. Normaal zou dat Julia Samoylova moeten zijn volgens de beloftes die RTR en C1R hadden gemaakt. Echter liet ze zelf weten dat ze nog geen uitnodiging heeft gekregen.

In 2016 stond Rusland voor het laatst op het Eurovisiesongfestival. Met “You Are The Only One” van Sergey Lazarev wonnen ze de televoting, maar vielen de resultaten bij de vakjury wat tegen. Daardoor strandde Lazarev op een derde plaats. Hij is alvast een veelgenoemde naam om naar Lissabon te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.