De stemming van het Junior Eurovisiesongfestival 2017 verloopt in twee fases dit jaar en zal volledig online gebeuren. Wij leggen uit hoe ook jij kan stemmen voor je favorieten dit jaar!

Dit jaar heeft het publiek weer inspraak. De klassieke manier van televoting via bellen en sms’en laat men achterwege en dit jaar zal alles online verlopen. Naast de kijkers stemt er ook een vakjury mee.

Het eerste deel van de online voting start op vrijdag 24 november. Na het bekijken van een korte recap kan je stemmen via vote.junioreurovision.tv, de officiële website van het festival. Een langere recap bekijken is ook mogelijk. Je moet minimum stemmen voor drie landen en maximum voor vijf landen. Dit jaar kan er ook gestemd worden voor het eigen land. Het eerste deel van de stemming sluit op zondag om 15:59 onze tijd.

Het tweede deel van de online voting gaat open nadat alle nummers op zondag 26 november zijn gebracht in de liveshow. Dit zal vijftien minuten duren en gaat via hetzelfde stramien als in het eerste deel.

In totaal worden er 928 punten verdeeld en dit procentueel gebeuren. Als een land bijvoorbeeld vier procent van de online stemmen krijgt, zal de kandidaat 37 punten krijgen. De vakjury, die als eerste stemt, doet het op de oude manier: elk land geeft één tot acht, tien en twaalf punten aan hun tien favorieten.

Wil je een goede keuze maken? Download dan nu ons scorebord!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.