Israël gaat gestaag verder met de afleveringen van HaKokhav HaBa L’Eurovizion. Vanavond is er alweer een aflevering… en jawel – weeral op een andere dag dan aangekondigd 

In totaal zijn er 120 kandidaten geselecteerd door de audities. Een tiental hebben nog maar auditie gedaan, dus de Israëliërs weten wat er hen te wachten staat. De competitie zou aflopen in februari of maart. De omroep wijzigde vorige week in zijn programmagids de uitzenddag naar maandag. Gisteren gebeurde opnieuw een wijziging en werd het zondagavond.

In de show doet een artiest auditie achter een videomuur. Via stemmen van het publiek kan hij of zij een bepaald percentage behalen. Gaat dat percentage boven zeventig procent, dan gaat de muur omhoog en is de artiest een ‘Rising Star’. Veertien kandidaten zijn zo al door naar de volgende ronde.

Harel Skaat (2010), Karen Peles, Static, Ben-El-Tavori en Assaf Amdursky kunnen elk als jurylid tien procent extra geven. De artiesten met zeventig procent of meer gaan door naar de volgende ronde. Wie de kandidaten zijn van vanavond is nog niet bekend.

De presentatie ligt in handen van Rotem Sela en Assi Azar. Die spelen dit jaar ook een belangrijke rol, want ze mogen in totaal vijf kandidaten redden van de uitschakeling. Om 20:00 onze tijd start de uitzending op Keshet 12.

Israël eindigde drieëntwintigste in 2017 met “I Feel Alive” van IMRI.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.