Waylon voor Nederland naar Songfestival 2018.

De 37-jarige Waylon gaat Nederland (opnieuw) vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2018. Dat heeft de AVROTROS vandaag laten weten in een persbericht.

Vanochtend lanceerde de omroep een geheimzinnig filmpje op de sociale media. Al snel werd duidelijk dat het om de 37-jarige Willem Bijkerk. Klinkt niet bekend in de oren, maar Waylon zal al meer een belletje doen rinkelen. AVROTROS bevestigde het nieuws enkele uren later. Daarmee komt er een einde aan de geruchtenmolen die de afgelopen weken ontstond in de Nederlandse pers. Niet Maan, niet Sharon den Adel, maar Waylon.

Waylon werd in 1980 geboren in Apeldoorn en begon met zingen in 1997. In 2005 deed hij mee aan het Nationale Songfestival met “Leven Als Een Beest“. Hij raakte bekend in 2008 wanneer hij meedoet aan het SBS6-programma “Holland’s Got Talent”. Zeer grote nationale bekendheid kreeg hij in 2014. Toen deed hij samen met Ilse DeLange mee aan het Eurovisiesongfestival als The Common Linnets. Met “Calm After The Storm” eindigde Nederland tweede in Kopenhagen.

Er zou nadien (en zelfs tijdens het festival) gerommel geweest zijn tussen de twee, waarna Waylon de formatie verliet. The Common Linnets én DeLange werden zeer succesvol, maar de carrière van de zanger geraakte wat in het vergetelheid bij het grote publiek. Hij jureerde nog in The Voice Of Holland en bracht een album uit in 2014.

Het nummer zal in een latere fase naar buiten komen. Het zal mogelijk de derde inzending in vijf jaar tijd zijn dat in het genre ‘country’ kan geplaatst worden. Nederland is aan een kleine opmars bezig op het Eurovisiesongfestival. Na acht jaar zich niet weten te kwalificeren, kon het sinds 2013 vier finaleplaatsen versieren, waarvan twee in de top 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.