Amir (Frankrijk 2016) in jury Destination Eurovision.

De Franse zanger Amir (2016) zal zetelen in de jury van Destination Eurovision. France 2 gaf vanochtend meer uitleg tijdens een persconferentie omtrent de nieuwbakken competitie.

Er zullen twee halve finales worden gehouden met telkens negen nummers. Enkel een zeskopige jury zal tijdens die halve finales stemmen. Drie van hen zijn Frans: Amir (Frankrijk 2016), Isabelle Boulay en Christophe Willem. De andere drie zijn internationale juryleden en het gaat om de delegatiehoofden van Zweden (Christer Björkman), Italië (Nicola Caligiore) en Wit-Rusland (Olga Salamakha)

Per halve finale gaan er vier acts door. In de finale zullen de kijkers mogen stemmen, samen met een internationale jury uit tien verschillende landen (Armenië, Bulgarije, Finland, IJsland, Israël, Italië, Rusland, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland). Wanneer de uitzendingen doorgaan en welke nummers er zullen deelnemen is nog niet geweten. De songs worden pas enkele dagen voor uitzending publiek gemaakt.

Dit jaar deed Alma mee voor Frankrijk aan het Eurovisiesongfestival. Met “Requiem” eindigde ze twaalfde in Kiev en kon ze net de top 10 halen bij de kijkers.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.