De Oostenrijkse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2018 is vanochtend bekendgemaakt. Cesár Sampson gaat het land vertegenwoordigen in Lissabon.

Tijdens het ochtendprogramma van Hitradio Ö3 (Der Ö3-Wecker – Guten Morgen Österreich!) konden Robert Kratky en Philipp Hans de naam lossen van Nathan Trent’s opvolger: Cesár Sampson. De zanger stond de afgelopen twee edities ook al op het Eurovisiesongfestival als backing vocalist van Poli Genova (2016) en Kristian Kristov (2017) uit Bulgarije.

De 34-jarige Sampson uit Linz is een vocale coach en lid van het internationale ensemble Symphonix International. Daarnaast is hij ook personal trainer op fysiek gebied. Hij duikt op in ORF-programma’s als achtergrondzanger. Zo is hij te zien in de lokale versie van Sterren Op De Dansvloer.

De inzending van Oostenrijk is geschreven door Sebastian Arman en Borislav Milanov. Die schreven eveneens mee aan “If Love Was A Crime” en “Beautiful Mess”. Sampson schreef ook mee aan het lied. De inzending zal in februari worden voorgesteld aan het grote publiek.

Dit jaar eindigde Oostenrijk zestiende in de finale met Nathan Trent, die “Walking On Air” zong. Hij moest wel nul punten slikken van de kijkers tijdens de finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.