Drie auditie-afleveringen Israël komende week.

Vandaag, zondag en maandag worden er weer auditie-afleveringen uitgezonden van de Israëlische preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Ook op kerstavond en kerstdag zijn er dus uitzendingen.

Deze aflevering (donderdag) is last-minute extra ingelast vanavond. Om duidelijkheid te houden publiceren we de resultaten zoals altijd na de uitzending van maandag.

In de show doet hij/zij auditie achter een videomuur. Via stemmen van het publiek kan hij of zij een bepaald percentage behalen. Gaat dat percentage boven zeventig procent, dan gaat de muur omhoog en is de artiest een ‘Rising Star’.

Harel Skaat (2010), Karen Peles, Static, Ben-El-Tavori en Assaf Amdursky kunnen elk als jurylid tien procent extra geven. De artiesten met zeventig procent of meer gaan door naar de volgende ronde. Wie de kandidaten zijn van vanavond is nog niet bekend.

De presentatie ligt in handen van Rotem Sela en Assi Azar. Die spelen dit jaar ook een belangrijke rol, want ze mogen in totaal vijf kandidaten redden van de uitschakeling. Om 20:00 onze tijd (op donderdag, zondag én maandag) start de uitzending op Keshet 12.

Israël eindigde drieëntwintigste in 2017 met “I Feel Alive” van IMRI.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.