Emma (UMK 2017) eerste kandidaat San Marino.

Emma Sandström is de eerste kandidaat voor de San Marinese nationale selectie voor Lissabon. Ze won de wildcard die werd uitgereikt door fanclubs.

Sandström is geen onbekende voor de fans van het Eurovisiesongfestival. Dit jaar nog deed ze mee aan de nationale finale in Finland met “Circle of Light” en was ze lang een fanfavoriete. Een slechte live performance deden de kansen kelderen van de zangeres en ging niet zij maar Norma John naar Kiev.

Onder andere de Belgische OGAE-club was één van de stemmende clubs. Emma won met 51 punten. Daarna volgden Franklin Calleja (Malta, 49 punten) en Sada Vidoo (Denemarken, 36 punten). Alledrie hebben ze ervaring in de nationale finales van hun eigen land.

Binnenkort volgen er nog twee wildcards. Eén daarvan is voor een kandidaat uit San Marino zelf. Onder andere Anita Simoncini (2015) doet mee. Dit jaar eindigde San Marino laatste in zijn halve finale met “Spirit Of The Night” van Valentina Monetta en Jimmie Wilson.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.