Jessica Mauboy – opnieuw – voor Australië naar Songfestival.

De Australische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2018 is wereldkundig gemaakt. Jessica Mauboy zal Down Under vertegenwoordigen op het komende Europese feest, waar de Australiërs volgend jaar voor de vierde keer zullen aan deelnemen.

Afgelopen weekend maakte SBS (één van de twee openbare omroepen in Australië) bekend dat het maandag zijn kandidaat voor Lissabon zou lossen. Dat gebeurde ook, vanochtend rond 7 uur onze tijd of vooravond in Australië.

Jessica Mauboy raakte bekend dankzij haar deelname aan Australian Idol in 2007, waar ze tweede werd. Ze bracht nadien enkele succesvolle albums uit zoals “The Journey” en “Been Waiting”. In 2014 komt ze al op het podium van het Eurovisiesongfestival terecht. Ze mocht toen onofficieel Australië vertegenwoordigen in Kopenhagen, maar dan als interval act met “Sea Of Flags”.

“Ik zal met heel mijn hart zingen voor Australië. Ik ben zo trots dat ik eindelijk officieel mijn land kan vertegenwoordigen. Trots, maar ook met wat zenuwen. Welke jurk moet ik dragen?” zegt ze als eerste reactie aan SBS. Welk nummer ze zal zingen is nog niet bekend.

Mauboy volgt Isaiah op, die een dik half jaar geleden negende werd met “Don’t Come Easy”. Wie gisteren naar het VRT-programma Sorry Voor Alles keek, kon trouwens de Australiër spotten tijdens een duet met kandidate Margot. Daardoor heeft hij zelfs een wereldrecord op zijn naam staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.