Litouwse voorrondes starten op 6 januari.

Begin volgend jaar starten de nationale voorrondes in Litouwen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Litouwers ruim twee maanden kunnen genieten van de populaire uitzendingen.

De Litouwse openbare omroep LRT organiseert al enkele jaren een uitgebreide voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Dat is ook in 2018 het geval. LRT bevestigde dat de voorrondes op zaterdag 6 januari zullen beginnen. Een einddatum is er nog niet, maar rekening houdend met het parcours van de afgelopen jaren zal het ergens in maart zijn.

De omroep maakte eveneens het presentatieduo van 2018 bekend: comedian Mantas Stonkus en presentatirce Ugne Skonsmanaite. Of er verdere veranderingen komen is nog niet bekend. Wat wel geweten is, is dat namen zoals Donny Montell (2012 en 2016) en Greta Zazza (finaliste 2017) interesse tonen voor deelname.

Dit jaar deed Fusedmarc mee in Kiev. Met hun “Rain Of Revolution” konden ze het publiek én de jury niet meekrijgen, waardoor ze bleven steken in de halve finale met een zeventiende (en voorlaatste plaats)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.