De Australische omroep SBS maakt morgen (of misschien al vanavond) de kandidaat bekend voor het Eurovisiesongfestival 2018. Het zal de vierde inzending worden voor Down Under.

Via een filmpje met commentatoren Myf Warhurst en Joel Creasey kondigde men dit nieuws aan. Maandag zal de kandidaat worden voorgesteld door de omroep, maar met het heuse tijdverschil kan dat ook nog zondagavond zijn in Europa.

Australië is een apart verhaal op het festival. Al van in de jaren tachtig kunnen de inwoners genieten van de show dankzij omroep SBS. In 2014 verzorgde Jessica Mauboy een pauze-act tijdens de tweede halve finale en in 2015 werd Australië voor het eerst een echte deelnemer. Initieel zou Guy Sebastian eenmalig de Australische kleuren vertegenwoordigen, maar de EBU liet ze ook toe in 2016 (Dami Im), 2017 (Isaiah) en ook dus in 2018.

Dit jaar was het dus Isaiah die meedeed voor Australië. Hij eindigde negende voor Down Under met “Don’t Come Easy”, het ‘slechtste’ resultaat ooit voor Australië op het Eurovisiesongfestival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.