De EBU heeft vandaag al het podiumontwerp naar buiten gebracht voor het Eurovisiesongfestival 2018. Zoals verwacht worden er Portugese en maritieme invloeden gebruikt.

Het podium is wederom aan de hand van Florian Wieder. Hij ontwierp ook de podia in Düsseldorf (2011), Bakoe (2012), Wenen (2015) en recentelijk nog die van Kiev (2017). Hij geeft een verklaring aan Eurovision.tv:

Het rijke verleden van de Portugesen als een maritieme natie reflecteert – zonder grenzen – alle waarden waar het Eurovisiesongfestival vandaag voor staat. Portugal en vooral Lissabon is een historische smeltkroes met de oude cultuur die de nieuwe ontmoet. Dit komt vooral door de Portugese zeemannen die telkens nieuwe culturen meenamen.

Vier kernpunten zijn meegenomen in het podiumontwerp: een armillarium (zoals op de vlag op Portugal die het hele podium omringt), de zee, schepen en een map. Op een manier komt dit allemaal tot uiting.

Wat vind jij van het podium?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.