Er komt voor het derde jaar op rij een nationale finale in Polen. Onder de noemer “Krajowe Eliminacje” kiest men in februari of maart de inzending voor Lissabon.

Tot en met 1 februari kunnen artiesten een inzending sturen naar de Poolse openbare omroep TVP. Vijf tot tien acts zullen op 6 februari worden aangekondigd voor de nationale finale, die op een onbekende datum in februari of maart zal worden gehouden.

De finale zal op basis van 50/50-stemming worden gehouden. Het zijn de kijkers die samen met de jury gaan beslissen wie er naar het Eurovisiesongfestival 2018 gaat. Mogelijk komt er nog een tweede Poolse in Lissabon te staan, want de razend populaire zangeres Margaret doet mee in Zweden aan Melodifestivalen.

Dit jaar verdedigde Kasia Moś de rood-witte kleuren van het land met “Flashlight”. Ze haalde voor het vierde jaar op rij de finale voor Polen en eindigde daar tweeëntwintigste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.