Sloveense omroep trekt blik met oude bekenden open voor EMA 2018.

RTVSLO heeft de deelnemers bekendgemaakt van EMA 2018. Heel wat oude vertrouwde gezichten doen mee aan de nationale selectie die zowel aan de voorronde als aan het Eurovisiesongfestival deelnamen.

ManuElla (2016, foto) en Tanja Ribič (1997) deden voor Slovenië als eens eerder mee aan het Eurovisiesongfestival, terwijl namen zoals BQL, KiNG Foo en Nika Zorjan in de afgelopen jaren ook al op het deelnemerslijstje stonden.

Kandidaten EMA 2018
Anabel -Pozitiva
BQL – Ptica
Gregor Ravnik – Zdaj je čas
Ina Shai – V nebo
Indigo – Vesna
KiNG FOO – Žive sanje
Lara Kadis – Zdaj sem tu
Lea Sirk – Cirque
ManuElla – Dan potem
Marina Martensson – Blizu
MILA – Svoboda
Nika Zorjan – Uspavanka
Nuška Drašček – Ne zapusti me zdaj
Orter – Tisoč let
Proper – Ukraden cvet
Tanja Ribič – Ljudje

Er worden twee halve finales gehouden. Per halve finale kiest de jury twee kandidaten en de kijker twee kandidaten. In de finale, met acht kandidaten, delen de kijkers en de jury evenveel punten uit. Wie naar de songtitels kijkt merkt dat alle nummers in het Sloveens worden gezongen. Dat was een verplichting dit jaar. De winnende inzending kan mogelijk wel in het Engels gebracht worden in Lissabon.

Omar Naber vertegenwoordigde Slovenië dit jaar voor de tweede keer op het Eurovisiesongfestival met “On My Way”. Hij eindigde zeventiende en voorlaatste in de halve finale, onvoldoende voor een plek in de finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.