Udo (Eurosong 2014) met nummer in Roemeense voorrondes.

Udo, die in 2014 nog in de finale van de Vlaamse Eurosong stond, heeft een nummer in de Roemeense voorrondes van het Eurovisiesongfestival. Hij is zelf wel geen vertolker. 

De Roemeense omroep TVR kreeg 72 nummers binnen. 60 liedjes hebben de lijst gehaald van de voorrondes, die binnenkort starten. Er worden vijf voorrondes met telkens twaalf nummers gehouden in vijf verschillende steden. De finale is met een nog onbekend aantal nummers.

De lijst met inzendingen kan je hier bekijken.

Opvallende namen zijn die van voormalige deelnemers Mihai uit 2006 en Alex Florea, die dit jaar nog ging voor Roemenië. Hij eindigde zevende met zangeres Ilinca en het numer “Yodel It”. Bij de componisten valt de naam van Udo Mechels op. Hij deed in 2014 mee aan de Vlaamse voorronde Eurosong en haalde de finale met “Hero (In Flanders Fields)”.

Mechels schreef mee aan het nummer “Fly” van Teodora Dinu. Ook Ovi (2010, 2015) schreef een nummer voor een kandidaat. Wanneer de voorrondes starten is overigens nog niet bekend.

Zoals eerder omschreven deden dit jaar Ilinca en Alex Florea mee aan het Eurovisiesongfestival 2017. Na een jaar verplichte afwezigheid haalde Roemenië een mooie zevende plek binnen met “Yodel It!”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.