Wit-Rusland met nationale finale in 2018.

Vandaag opende de Wit-Russische omroep BTRC de inschrijvingen voor het Eurovisiesongfestival 2018. Ze komen opnieuw met een nationale finale.

Tot en met tweede kerstdag kunnen kandidaten met een nummer hun kandidatuur stellen bij de omroep. Nadien (tot midden januari) zal een bepaald aantal kandidaten worden uitgenodigd voor een auditie. Die zal openbaar worden gehouden en ook via het internet worden uitgezonden. Niet meer dan vijftien kandidaten halen de finale.

Die finale zal voor 1 maart 2018 worden gehouden. De kijkers kiezen samen met een vakjury wie er naar Lissabon gaat. Dat gebeurde ook dit jaar voor het festival in Kiev. Naviband won die nationale finale met “Story Of My Life” en eindigde zeventiende.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.