Academie maakt nummers Spanje bekend.

De academie van Operación Triunfo heeft de acht nummers bekendgemaakt die volgende week te horen zullen zijn tijdens de nationale finale. Eén nummer was al eerder bekend.

Spanje is in de ban van Operación Triunfo, de lokale versie van Star Academy. Net zoals in 2002, 2003 en 2004 fungeert de wedstrijd nu ook als nationale voorronde van het Eurovisiesongfestival. De academie (een resem van ervaringsdeskundigen en een driekoppige vakjury) heeft negen nummers gekozen die zullen deelnemen aan die nationale finale.

Vijf nummers worden gebracht door de vijf finalisten van Operación Triunfo, drie inzendingen zullen door duo’s worden gebracht (inclusief de verliezer van de vorige show) en één lied zal door de vijf finalisten samen worden gebracht. Het is enkel Agoney Hernández (die gisteren dus afviel voor de reguliere finale) die één kans heeft, de andere kandidaten hebben drie kansen.

Nummers Spanje
Solo: Aitana Ocaña – Arde
Solo: Alfred García – Que Nos Sigan Las Luces
Solo: Amaia Romero – Al Cantar
Solo: Ana Guerra – El Remedio
Solo: Míriam Rodríguez – Lejos De Tu Piel
Duo: Aitana & Ana – Chico Malo
Duo: Agoney & Míriam – Magia
Duo: Amaia & Alfred – Tu Canción
Finalisten: Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra & Miriam – Camina

Tijdens de finale zullen de beste drie doorstoten naar een superfinale. In tegenstelling tot alle andere shows heeft nu enkel de kijker inspraak. Gedurende de hele week zijn de voorbereiding te volgen via livestream. De Spaanse site SpainEurovisionInfo is ondertussen bezig met een peiling en vraagt ook aan de Belgen om te stemmen.

De winnaar zal Manel Navarro opvolgen, die de laatste plaats haalde van het Eurovisiesongfestival 2017. Die verkiezing leverde heel wat hetze op, nadat niet de topfavoriet maar hij won tijdens de nationale finale. Hij deed nadien een schunnig gebaar richting het roepende publiek.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.