‘Cypriotische finale geschrapt’

Steeds meer lokale media schrijven dat de Cypriotische finale voor het Eurovisiesongfestival is geschrapt. In de plaats daarvan komt er volgens hen een interne selectie.

In september liet CyBC weten dat er een nationale finale zou komen om de artiest te zoeken voor Lissabon. De Grieks-Zweedse componist Alex Papaconstantinou zou voor de winnaar het nummer schrijven dat de Cyprioten zou vertegenwoordigen in mei 2018. De finale zou in de maand januari plaatsvinden.

Nu schrijven de media volop dat die nationale finale geschrapt is. We naderen de maand februari en CyBC is zeer stil over het festival. Ook in de programmagidsen staat er geen nationale finale en er zijn geen geruchten over mogelijke finalisten voor een nationale finale. Verschillende artiesten zijn gevraagd om het land te vertegenwoordigen met een nummer van Papaconstantinou. Zo zouden Helena Paparizou, de Griekse winnares uit 2005, in gesprek zijn geweest met de zender. Die gesprekken zijn wel afgesprongen.

Nog deze maand zou er meer nieuws naar buiten moeten komen. De kandidaat van 2018 zal Hovig opvolgen, die vorig jaar eenentwintigste eindigde met het nummer “Gravity”. Net zoals België staat het eiland al drie opeenvolgende jaren in de finale.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.