Finale Sloveense preselectie op 24 februari.

Kent u de term “Super Saturday” al? Wel, Slovenië maakt deze zaterdag nog een pak zwaarder want ook RTVSLO zal dan zijn nationale finale voor Lissabon houden.$

Op zaterdag 17 februari zal de halve finale van EMA worden gehouden. Zestien kandidaten doen mee aan deze halve finale en de helft zal doorgaan naar de finale op zaterdag 24 februari. De jury kiest vier kandidaten, de kijker kiest vier kandidaten. Ook in de finale kiezen de twee samen wie er naar Lissabon. Alle shows zullen door stand-upcomedian Vid Valič worden gepresenteerd.

Daarmee komt er nog een land dat op zaterdag 24 februari zijn inzending zal kiezen. In totaal kiezen dan al vijf landen voor Lissabon (Hongarije, Letland, Moldavië, Oekraïne en Slovenië) en zijn er ook nog eens drie voorrondes. Het zal dus een Super Saturday worden.

Vorig jaar deed Omar Naber voor de tweede keer mee aan het Eurovisiesongfestival. Met “On My Way” mocht hij als zeventiende en voorlaatste op. Dat werd tevens ook zijn plekje in de eindstand.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.