Heel wat namen passeerden de revue, maar vandaag heeft RTÉ officieel de kandidaat voorgesteld: Ryan O’Shaughnessy gaat Ierland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2018.

RTÉ koos opnieuw voor een jonge kerel. Er gingen in de lokale pers heel wat namen de ronde zoals Samantha Mumba en The Heathers. De laatste dagen dook ook de naam van O’Shaughnessy op. RTÉ bevestigde vanmiddag het nieuws en maakte ook meteen de songtitel bekend: “Together”. Hoe dat lied klinkt, is nog niet geweten. Het is wel een ballade en het is geschreven door de zangers zelf, Mark Caplice en Laura Elizabeth Hughes.

De 25-jarige Ryan O’Shaughnessy raakte niet als zanger bekend. Hij speelde negen jaar mee in de RTÉ-soap Fair City. Pas in 2012 komt hij op het toneel als zanger, waar hij meedeed aan The Voice Of Ireland. Datzelfde jaar haalde hij ook de finale van Britain’s Got Talent, waar hij een platencontract aan wist over te houden. Na nog een deelname in een talentenjacht (The Hit) in Ierland leek hij helemaal gelanceerd.

In 2012 en 2013 had hij twee hits in Ierland, maar daarna stopte de populariteit. Hij bracht nog singles uit, maar die bereikte het grote publiek niet meer. Wie weet kan zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival een nieuwe stimulans in zijn carrière zijn. Gisteren werd al duidelijk dat hij het zou worden, want hij had “groot nieuws”.

View this post on Instagram

Big announcement coming tomorrow! 🇮🇪

A post shared by Ryan O'Shaughnessy (@ryan_acoustic) on

Ryan kent het Eurovisiesongfestival misschien al een beetje dankzij de verhalen van zijn nonkel. In 2001 deed Gary O’Shaughnessy mee aan het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen me “Without Your Love“. Het werd niet meteen een succes. Hij eindigde eenentwintigste en op-een-na voorlaatste. Ierland moest het jaar nadien thuisblijven van het festival wegens de tegenvallende resultaten.

Ierland doet mee aan de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018. Daar zal Ryan O’Shaughnessy onze Belgische kandidate Laura Groeseneken tegenkomen, die als Sennek naar Lissabon gaat. Vorig jaar haalde Brendan Murray namens Ierland de finale niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.