Julia Samoylova mag naar het Eurovisiesongfestival 2018. De Russische omroep C1R heeft haar belofte gehouden en stuurt de zangeres nu wel naar Lissabon. Dat zou toch zo moeten zijn, want de zangeres heeft het nieuws zelf aangekondigd. De omroep zegt niets.

Vorig jaar zou de zangeres al richting Kiev zijn getrokken. Ze werd midden maart aangekondigd als kandidate voor het Eurovisiesongfestival 2017 met “Flame Is Burning”. Oekraïne verbood haar het land te betreden omdat ze eerder illegaal optrad op de Krim. Na heel wat getouwtrek trok Rusland zich in april terug.

Nu, op 26 januari 2018, heeft de zangeres zelf op haar sociale media aangekondigd dat ze naar het Eurovisiesongfestival gaat. “Dit is het begin voor het Eurovisiesongfestival 2018. Samen met Aleksey Golubv (artistiek directeur) samengezeten voor het nummer”. Dat nummer zou al gekozen zijn, maar wanneer we het te horen krijgen is niet geweten.

De zangeres werd geboren als gezonde baby, maar na een tijdje werd duidelijk dat ze een verlammende zenuwziekte had. Daarom zit ze in een rolstoel. Ze raakte bekend door haar deelname aan X Factor in 2013. Nadien mocht ze optreden tijdens onder andere de Paralympische Winterspelen in Sochi. Vorig jaar provoceerde ze opnieuw om gelijktijdig met het festival in Kiev een ‘illegaal’ concert op de Krim te geven.

Opvallend: het was dus de zangeres zelf die het nieuws lanceerde en op zo’n manier dat het nog niet helemaal officieel is. Wanneer de omroep uitsluitsel geeft, is nog niet bekend. Eerdere geruchten waren dat Sergey Lazarev (2016) een herkansing kreeg. Met “Flame Is Burning” zal ze alvast niet gaan, want dat nummer is al voor 1 september 2017 ten gehore gebracht. Dat mag niet volgens de regels van het Eurovisiesongfestival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.