Jury wil Mikolas Josef voor Tsjechië naar Lissabon.

De stemming in Tsjechië is afgelopen. Met het sluiten van de stemming, maakte ČT al de winnaar van de vakjury bekend.

Een tienkopige internationale jury gaf punten aan de zes kandidaten. Ze gaven elk 1, 2, 3, 4, 6 en 8 punten. Hun punten werden gecombineerd en Mikolas Josef werd aangekondigd als winnaar. Hij kreeg 68 (van de mogelijke 80) punten. De andere resultaten werden niet bekendgemaakt. Dit zijn de zes finalisten:

Debbi – High on Love
Doctor Victor – Stand Up
Eddie Stoilow – We Rule This World
Eva Burešová – Fly
Mikolas Josef – Lie to Me
Pavel Callta – Never Forget

Het was Libor Bouček, de Tsjechische commentator op het Eurovisiesongfestival sinds 2016, die het heugelijke nieuws mocht aankondigen tijdens een korte Facebook Live. Hij deed dat in het Tsjechisch en het Engels.

De jury bestond uit allemaal oud-kandidaten van het Eurovisiesongfestival: Dami Im (Australië 2016), Robin Bengtsson (Zweden 2017), Naviband (Wit-Rusland 2017), Sunstroke Project (Moldavië 2017), Sanja Vučić (Servië 2016), Jalisse (Italië 1997), Iveta Mukuchyan (Armenië 2016), Nathan Trent (Oostenrijk 2017), Norma John (Finland 2017) en Liora Simon (Israël 1995)

Volgende week maandag, op 29 januari, zal de omroep bekendmaken wie er namens Tsjechië naar het Eurovisiesongfestival 2018 gaat. Dan maakt de omroep de punten van de Tsjechen bekend. De winnaar zal Martina Bárta opvolgen, die vorig jaar in de halve finale bleef steken met “My Turn”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.