Laura Groeseneken: “Ik ga om te winnen!”

© VRT Bas Bogaerts

Het Belgische nummer voor het Eurovisiesongfestival 2018 is bekend. Althans, toch voor Laura Groeseneken. Tijdens een exclusief interview met OGAE Belgium gaf ze meer details vrij.

Afgelopen zondag was Laura Groeseneken te gast bij het succesvolle nieuwjaarsfeest van OGAE Belgium, de Belgische fanclub van het Eurovisiesongfestival. Ze nam er tijd om met de fans te spreken én met Stéphan Monsieur. Hij kwam heel wat te weten.

“Buitenbeentjes winnen meestal”

Het nummer is gekozen en op dit moment is Groesenken bezig met de verwerking van het lied. Gedurende drie maanden tijd was ze betrokken in ongeveer twintig schrijfsessies en werden er ook nummer ingezonden richting de zangeres. Samen met een team ging ze ook nog zelf actief op zoek naar inzendingen.

Keuze genoeg, maar toch zal de Belgische inzending voor Lissabon aan de hand van Laura zelf zijn. Dat wil dus zeggen dat ze het nummer zelf schreef en componeerde. Dat was een wens van de zangeres: dat ze volledig betrokken was bij de keuzes die ze zou maken gedurende het proces. Haar liedje is een nummer waar ze verliefd op is geworden, iets waar ze kippenvel van krijgt. Dat was voor haar eveneens de graadmeter.

Hoe gaat het nummer dan klinken? Het is een popnummer volgens Groeseneken, maar is niet meteen in één bepaald hokje te steken. Ook niet typisch Songfestival en een beetje mysterieus. Ze is alvast overtuigd over haar nummer, want “buitenbeentjes winnen meestal” zegt ze. Net zoals haar song zal de outfit ook speciaal worden. Wie de ontwerper is, is geweten. Voor Laura dan toch.

“Een unieke kans”

Ongeveer negen jaar geleden stond ze al eens te zingen in Lissabon, toen op het Belgische consulaat. Hoe de sfeer in 2018 op het Eurovisiesongfestival gaat zijn weet ze niet zo goed: “Ik verwacht veel volk en dat het een plek is waar creatieve dingen ontstaan, net zoals op een Expo in Milaan”.

Een deelname aan het Eurovisiesongfestival stond niet op de planning, maar avontuur ligt haar wel en ze nam de uitdaging aan: “Dit is een unieke kans, iets wat je maar één keer kan doen. Ik ga heel hard mijn best doen, al ligt die lat toch wel bijzonder hoog door de goede resultaat van Loïc Nottet, Laura en Blanche”.

Die hoge lat ziet ze niet als een nadeel: “Dat geeft een extra push om er voor te gaan. Ik ga naar het Eurovisiesongfestival om te winnen, anders moet je niet deelnemen. Dit is geen faits divers.” zegt ze overtuigend aan Monsieur.

IKEA?

Laura werkt nog steeds bij IKEA Zaventem als visual merchandiser, zelfs tussen het schrijven van de nummers door. “Die combinatie heb ik toch wel onderschat. Ik werkte van 8 tot 13:45 en na de lunch ging ik werken aan nummers. Op tijd zien dat ik pauzes inlas, want dat is broodnodig”. besluit ze.

Ze kon nog niets zeggen over de datum wanneer het nummer zal worden voorgesteld en hoe dat zal gebeuren. Wel kunnen we onthullen dat dit sowieso voor 12 maart zal zijn. Op die dag moeten alle nummers namelijk binnen zijn bij de European Broadcasting Union. Binnenkort zal er ook meer uitsluitsel volgen over de naam die ze zal gebruiken in Lissabon.

 
Dit interview is afgenomen door de partners van OGAE Belgium. Wie lid wil worden van de enige echte fanclub van ons land, kan altijd terecht op hun website. This interview is also available in English.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.