Madame Monsieur zal volgend jaar de Franse tricolore vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Madame Monsieur won vanavond de finale van Destination Eurovision op France 2 met “Mercy”.

Het werd een lange finale, met acht deelnemende songs en acht nummers die de kandidaten brachten met een gastvedette zoals de Gipsy King (bekend van hun “Volare”-cover) en Patrick Fiori, die Frankrijk zelf vertegenwoordigde in 1993. Ook waren er verscheidene gastoptredens.

De Franse jury had geen stemrecht maar gaf na het sluiten van de lijnen wel een mening, maar bleven daar ook nog heel diplomatisch. Een internationale jury mocht samen met de Franse kijkers beslissen wie er het land gaat vertegenwoordigen dit jaar in Lissabon. De internationale vakjury gaf de meeste punten aan Lisandro Cuxi. De kijkers zette hem echter derde. Die kozen Madame Monsieur als winnaar. Ze haalden voldoende punten om te winnen.

Uitslag finale Frankrijk (jury+televoting=totaal)
01. Madame Monsieur – Mercy (68+118=186)
02. Lisandro Cuxi – Eva (90+72=162)
03. Malo’ – Ciao (28+89=117)
04. Emmy Liyana – OK ou KO (82+30=112)
05. Igit – Lisboa Jérusalem (60+50=110)
06. Max Cinnamon – Ailleurs (54+36=90)
07. Nassi – Rêve de gamin (30+18+48)
08. Louka – Mamma Mia (8+7=15)

“Mercy” is geschreven door Émilie Satt en Jean-Karl Lucas. Beiden zijn ze het brein achter Madame Monsieur. Sinds 2013 is de groep actief en in 2016 brachten ze hun eerste single uit. Ze hebben ook een Belgische connectie, want ze stonden regelmatig in het voorprogramma van Hooverphonic. Zij is ook de zangeres van hun lied “Badaboum”. De twee zijn ook een liefdeskoppel en trouwden in 2015.

Frankrijk is een lid van de Grote Vijf. Ze betalen een aanzienlijk grotere bijdrage aan het festival en in ruil krijgen ze een rechtstreekse finaleplaats. Zo moeten ze dus niet deelnamen aan de halve finales en staat het duo meteen in de finale op zaterdag 12 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.